La Unió Excursionista Llançanenca organitza la 46 edició de la Renovació de la Flama de la Llengua Catalana

La Unió Excursionista Llançanenca és l’entitat encarregada d’organitzar la 46ena edició de la Renovació de la Flama de la Llengua Catalana. Aquesta és una iniciativa de la Federació Catalana d’Excursionisme que cada any delega en una entitat que prèviament ho hagi sol·licitat. La Unió Excursionista Llançanenca és la primera de l’Alt Empordà que ho assumeix i la segona de la província de Girona.

Aquesta manifestació es basa en un homenatge que els excursionistes catalans reten a Pompeu Fabra com a promotor de la gramàtica de la llengua catalana, i se centra en dos caps de setmana a redós de la data del seu traspàs esdevingut el dia 25 de desembre del 1948. En el primer cap de setmana, que l’any vinent serà els dies 31 de gener i 1 de febrer, es visita la seva tomba a Prada de Conflent i allà s’encén la Flama de la Llengua Catalana, que després, tres setmanes més tard, es portarà Montserrat, concretament el diumenge dia 22 de febrer.

A Prada, prèviament el dissabte dia 31 de gener, el Casal del Conflent organitza una excursió i també una visita turística a Sant Miquel de Cuixà, Ria i Vilafranca del Conflent. per als que no els plagui caminar. L’endemà diumenge, després de l’encesa de la flama, l’Ajuntament de Prada ofereix una recepció als excursionistes vinguts a celebrar l’acte.

El diumenge 22 de febrer la flama es traslladarà a Montserrat on serà rebuda pel Pare Abat i s’oferirà a la missa conventual. A la sortida s’encendrà en una llàntia especialment confegida per aquest acte, hi haurà parlaments diversos i concert coral i la festa acabarà, com és costum, amb un acte acadèmic que s’acull en una dependència del monestir, desprès del qual hi haurà un dinar de germanor.

A redós d’aquests actes Llançà en promourà altres en col·laboració amb l’Ajuntament de la vila, Escola Municipal i d’altres entitats. Hom compta amb el fet que l’escola porta el nom del filòleg. Hi haurà conferències, exposició de cartells i una portada de la flama al monestir de Sant Pere de Rodes el dia 8 de febrer en que es pretén que s’hi arribi des de diverses poblacions de l’entorn i amb la participació de les mateixes

La Unió Excursionista Llançanenca convida a tots els ciutadans de la comarca i a entitats excursionistes i culturals a participar i a conviure en aquestes celebracions, a promoure’n si cal de pròpies i en definitiva a fer que aquesta manifestació assoleixi un gran ressò i ajudi a ser un nou clam en defensa de la llengua catalana.

 

Facebook Twitter Google Linkedin Email