381 caminants han pujat fins al monestir des dels nou pobles del Cap de Creus i més de 1200 persones han gaudit dels actes organitzats al Conjunt Monumental, en una jornada radiant que ha volgut recordar els antics pelegrinatges que se celebraven a Sant Pere de Rodes.

A les 7 del matí arrencava la cinquena Pujada a Sant Pere de Rodes amb la sortida de caminants de Cadaqués i Roses. Unes hores més tard, es donava el tret de sortida de la resta de poblacions: Vilajuïga, Llançà, el Port de la Selva, Pau, la Selva de Mar, Palau-saverdera i la Vall de Santa Creu. Acompanyats per un dia radiant, 381 persones es dirigien al Conjunt Monumental de Sant Pere de Rodes des dels 9 pobles del Cap de Creus fins a l’antic poble de Santa Creu de Rodes. Davant l’església de Santa Helena s’ha fet la rebuda dels participants, aquest any amb esmorzar pels inscrits i l’animació musical de Lo Sacaire del Llobregat.

En el Conjunt Monumental es donava el tret de sortida d’un dia radiant i farcit d’activitats que ha aplegat 1200 persones i que ha consolidat la Pujada a Sant Pere de Rodes com la veritable festa major del Conjunt Monumental. Al llarg del dia s’ha gaudit de una jornada de portes obertes a Sant Pere de Rodes i l’església de Santa Helena i visites guiades gratuïtes.

El punt culminant del dia ha arribat amb la colla castellera dels Angelets del Vallespir, que han començat l’exhibició accedint a l’interior de Sant Pere de Rodes amb 4 pilars simultanis. Els castells s’han anat aixecant a la plaça del monestir, amb les dues torres medievals d’escenari. Ben a la vora, a la zona de les ensulsiades, on Rufa Cervesera de l’Empordà tenia un sortidor de cervesa artesana, es preparava la botifarrada popular que ha arrodonit el dia i ha desbordat la pròpia organització exhaurint els tiquets en poques hores.

L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’associació Via Pirena, el Parc Natural de Cap de Creus i els ajuntaments del Port de la Selva, la Selva de Mar, Cadaqués, Roses, Palau-saverdera, Pau, Vilajuïga i Llançà volen agrair molt especialment l’esforç i dedicació dels col·laboradors i els més de 50 voluntaris que han fet possible la Pujada i les entitats que hi ha donat suport: Foresterra, SalaSalut, l’Associació Excursionista Cabirols, el Centre Excursionista Capgirell, l’Unió Excursionista Llançanenca, Agrupament Escolta de Llança, Càdec: Cadaqués Excursions ambientals, Institut d’Estudis Empordanesos, Cooperativa Empordàlia, Fruites Núria, La Rufa, Tecnofinques, Restaurant del monestir de Sant Pere de Rodes i Serveis de Gestió Cultural Icono.

+ fotos de la pujada: Facebook Via Pirena

Facebook Twitter Google Linkedin Email